• Title: Kitab Terfaktab 3 - Sarkastik Cinta
  • Author: Alexia Aqram Elmi Elmo Shahirah Khairudin Khairulnizam Bakeri Abang Borhan Maria Natasha Sofia Nin Brader Leplep
  • ISBN: 9789671119723
  • Page: 284
  • Format: Paperback
  • Kitab Terfaktab Sarkastik Cinta Kitab Terfaktab Sarkastik Cinta Sebuah kitab edisi ketiga yang diisi dengan pelbagai titik pandangan dari pelbagai latar penulis Berkarya melalui pelbagai latar gaya dan pentas demi sebuah kitab Bukan
    Kitab Terfaktab Sarkastik Cinta Sebuah kitab edisi ketiga yang diisi dengan pelbagai titik pandangan dari pelbagai latar penulis Berkarya melalui pelbagai latar gaya dan pentas demi sebuah kitab Bukan sebuah himpunan karya klise berbicara tentang kegelian cinta Generasi muda bersama sama mengorak rasa di bawah satu nama Terfaktab.

    One Reply to “Kitab Terfaktab 3 - Sarkastik Cinta”

    1. Err macam mana ya nak cakap pasal buku ni? Dia lebih kurang macam kita keluar dengan kawan-kawan. Lepas tu duduk di satu kafe. Bukan kat bahagian dalam kafe, tapi kat bahagian luar. Yang tak berbumbung. Duduk melepak ramai-ramai. Waktu malam. Langit meriah. Ada bintang-bintang. Sambil minum-minum, mata sikit-sikit tertengok ke layar putih yang disambungkan ke TV LED. Kemudian, salah seorang buka topik. Tentang apa itu cinta. Dan, masing-masing berhujah dengan pendapat sendiri. Hah, lebih kurang [...]

    2. Ini buku yang sangat saya tunggu selepas Kitab Terfaktab 2. Nakal Tapi Halal tu. Walaupun tulisan banyak yang sengal-sengal ubi, tapi inilah yang buat saya bukak minda. Tulisan paling awesome yang saya suka ialah tulisan si Leplep tu. yang 50 Dalil kenapa perlu putus cinta. dan Tulisan The Other Khairul, Gadis Solehah untuk Jejaka Nakal. Sangat menarik ! yang lain? pasti menarik hati. Tak rugi pon beli.

    3. Its like chicken soup for teenage soul. A love management book. Not that it help much but it does have its own voice and ways in telling you that hey, you should have take this book seriously and so some of us. Be blessed for some people has bitter memories and willing to share them with us in the hope that we wont put on the same jacket and boots as them. Thank you to all the writers.

    4. My favourite -24 jam mencari cinta sebab selambaSkandalis bukan sebab ada skandalKekasih, keluarga, kawan sebab bergunaPengorbanan banyak pengajaranKekasih sandaran - lebih suka start daripada Rabak sampai habis sebab suka penulisan pasal rabak-rabak niHijabista sebab sweeettSusahnya kahwin sebab pengenalan yang bagus untuk orang-orang yang merancang untuk berkahwin. Eh?Sayang, aku ingin putus sebab selamba juga bukan sebab nak putus.Kecewa sikit sebab dua cerpen/artikel "video not found" - Do n [...]

    5. Tak habis. Through out the chapters, the tips, experiences of writers are all almost the same made me blergh.

    6. Ada beberapa penulisan yang aku skip, (bahasa indo) entah mungkin tak kena dengan mood aku. bukan diskriminasi ke apa, cuma bukan citarasa aku.

    7. This is my first experience reading book siap ada suggestion song and Qr code bagai. Kudos for the idea & effort lah 👏🏻 The last story in the book was my favourite by far, because currently I'm looking for emotions & feeling in my reading and so I found it in there *wipe tears

    8. bagi aku, ini buku kitab terfaktab yang paling aku tak suka.rasa bosan. ada 1-2 je yang menarik.

    9. Ini merupakan eksperimen pertama ary membaca Kitab Terfaktab. Maaf. Kitab Terfaktab bukan pilihan bacaan ary. Mungkin kerana subjek yang diketengahkan bukan subjek yang mampu menarik minat ary. Namun begitu, ada juga tulisan yang menarik bagi ary. Contohnya, The Good Luck Karl by The Bent Pencil, 24Jam Mencari Cinta by Brader Leplep dan Mencari Cinta Sempurna by Alexia Aqram. Ada juga satu tulisan yang tidak ary baca kerana kesukaran mehami dan mendalaminya. Maaf kepada yang berkenaan.

    10. Buku ni sarat dengan kisah cinta dan nasihat tentang percintaan. Tak lupa juga ada tips nak clash. So disebabkan tebal betei buku ni, lama masa aku ambil untuk habiskan. Bagi aku, buku ni menarik untuk dibaca sambil rileks-rileks. Memang aku rileks sangat pon. Walaupun ade banyak style language, tak jadi masalah. Aku suka Mencari Cinta Sempurna. Oh quotes dalam buku ni best gak! Nice.

    11. Bagi aku KT3 is better than KT2. Penulis banyak bawa isu yang lebih kreatif & tak terlalu klise dalam topik cinta ni. Disamping KT3 lebih tebal dari KT yang lepas2, aku rasa berbaloi untuk dibeli. after all, Terfaktab is always awesome!

    12. sesungguhnya karya-karya terfaktab mengetengahkan isu-isu yang jauh berbeza daripada novel cinta biasa.baliknya ia mengetengahkan realiti kehidupan pasangan yang bercinta dan berpisahgood job terfaktab

    13. One of the best Ktab Terfaktab so far. Fav Chapter- Terlalu MudaHonorable mention -50 Dalil kenapa anda perlu clash,Deklarasi, Unconfessional Love: Metaforikal Fokal Vokal Disseksyen, Maruah,Susahnya nak kawin

    14. 5th series of the franchise. Nice to read because love is not as easy we see, plus they give some tips for you to fell in love :-)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *