• Title: Isteri Untuk Disewa
  • Author: Syamnuriezmil
  • ISBN: 9789670246604
  • Page: 136
  • Format: Paperback
  • Isteri Untuk Disewa Anda mempunyai masalah dalam perhubungan Anda perlu seseorang untuk menyelesaikan masalah anda Anda perlu seseorang memutuskan hubungan anda dengan si dia Atau Anda perlu seseorang untuk menyamar meny
    Anda mempunyai masalah dalam perhubungan Anda perlu seseorang untuk menyelesaikan masalah anda Anda perlu seseorang memutuskan hubungan anda dengan si dia Atau Anda perlu seseorang untuk menyamar menyelamatkan hubungan anda dengan si dia Saya ada penyelesaiannyaOrang untuk disewa Sila telefon saya, Nur Adreiana, 012 3459876.Anytime, Anywhere I ll be there.Dia bukAnda mempunyai masalah dalam perhubungan Anda perlu seseorang untuk menyelesaikan masalah anda Anda perlu seseorang memutuskan hubungan anda dengan si dia Atau Anda perlu seseorang untuk menyamar menyelamatkan hubungan anda dengan si dia Saya ada penyelesaiannyaOrang untuk disewa Sila telefon saya, Nur Adreiana, 012 3459876.Anytime, Anywhere I ll be there.Dia bukan seorang perempuan yang menjual maruahnya tapi dia ialah Nur Adreiana, minah merah jambu Akibat perniagaan perkhidmatan sewanya itu, tiba tiba saja hatinya itu dituntut untuk dimiliki empat jejaka Namun, Nur bukan lelaki yang boleh berkahwin empat Nur pulangkan cincin ini apabila Nur bersedia untuk tidak menjadi isteri abang ya, sayang Noah Ryzal, pelanggan Ini cincin pilihan saya, untuk awak Tak apa Kalau tak suka, banyak lagi boleh pilih Cubalah untuk terima saya, Cik Nur Putera Raiyan, CEO Cincin ini untuk Nur, dan akan hanya jadi milik Nur Bukan Isabella, bukan sesiapa Titik Imtiyaz Irdad, kawan baik Ini cincin daripada ayah kepada ibu saya Nanti, kalau parents awak setuju, kita kecilkan sikit Suffi Naufal, Remy Ishak celup.Antara pelanggan, CEO, kawan baik dan Remy Ishak celup, mana satu yang dapat menyewa hati Nur dengan ringgit cinta Dalam hidup, hanya ada dua pilihan, tanpa dia, kita boleh hidup atau, tanpa dia, kita tak boleh hidup Yang mana satu pilihan Nur

    One Reply to “Isteri Untuk Disewa”

    1. Selesai juga akhirnya.Isteri Untuk Disewa,mulanya macam tak tertarik sangat nak baca kisah ini tapi bila buku dah berada didepan mata,kenapa tidak.Pada saya tajuk tu agak kontroversi,tapi bila mula baca tak peduli dah pasal tajuk tu,sebenarnya Nur bukan menyediakan perkhidmatan isteri sewaan tapi pelangan pertama Nur iaitu Noah Ryzal yg meminta Nur menyamar sebagai isteri dengan bayaran lumayan utk sehari Nur pun bersetuju,sewaan sehari menjadi dua minggu.Dalam tempoh masa tersebut Noah mula jat [...]

    2. Novel ini memang terbaik. Serius. Kalau ada 10*, lebih pada tu pn sanggup bagi.Sungguh.Tabik spring untuk penulis. Watak ramai sangat, tapi setiap watak tetap diolah dengan jayanya.Minggu lepas lagi baca sebenarnya, tapi kejap stop, kejap sambung. Sebab apa? Tak sampai hati nak teruskan bila hero ramai sangat.Tak sampai hati bila hati Noah pecah berderai.Noah + Nur = Sweet sangat. Serius!Novel ini tak akan buat kita serabut kepala dengan konflik berat.Novel ini akan membuka hati kita tentang bet [...]

    3. The end! Yayyy! Tp ending xpuas, patut sambung lg sampai muka surat 88888888. Uwakkkkk!!! Tp mmg best!!! Si ank raja raiyan xminat wlupn kaya raya, si remy ishak celup lg lah x sbb sy mmg xminat remy. Kahkahkah. Imtiyaz, sahabat dunia akhirat katanya so-so. Hahaha. Makanyaaaaa! Noah kesukaankuuuu. Pendapat s'org fazira. Sekian. Chow!

    4. Syamnuriezmil is owez a favorite. & I must say 2 thumbs way up 2 d fabulous writing. I just finished reading this novel last night & it was AWESOME!!!!! Congrats ya Syamnuriezmil,, spt novel2 sblm nih semua d'best. 5* rasa mcm x ckup je nk rate novel nih (aci x nk + 4* lg??? Hehehe)

    5. Tarikh tamat baca buku pink ni :23 Januari 2014. Cuma diakibatkan tak dapat online, sebab sibuk mengalahkan artis, maka lambat update hahaha3.0* untuk keseluruhan dalam buku ni,1.0* extra sebab mampu buat aku kekadang senyum-senyum sendiri. Wink!Tajuk buku ini agak kontroversi, 'isteri untuk disewa'. Macam lain je bunyi. Tapi don't judge a book by it's cover kan haha Cover pun simple je.Kalau bukan saya pinjam dengan akak, rasanya saya tak beli buku ni. Pink kut! mual tengok hakaka Tapi warna pi [...]

    6. Syamnuriezmiel memang penulis yang hebatan karya dia yang boleh buat kite ketawa dengan gelagat-gelagat setiap watak.leh buat kita tersengih2 sampai muka surat terakhirLepas baca Isteri untuk Disewa ni…sy tetibe teringat kat karya dia sebelum ni Bukan Kahwin Paksa.nceritaan yang mengetengahkan unsur kekeluargaan dan percintaan memang buatkan terlekat dihati pembaca. Isteri Untuk Disewa ni memang agak tebal novelnya kalah Bukan Kahwin Paksatapi tebal2 pun memang sayang nak habiskan sampai ke mu [...]

    7. Mula2 saya tengok tajuk, saya teringat novel Cinta untuk isewa karya Lynn Dayana. Tapi saya tetap ingin memiliki sebab Syamnuriezmil tetap penulis yg saya minati dengan karya2 yg kelakar santai. Bila mula membaca tersangatlah addicted dengan watak Noah tak tahu kenapa, mcm mana saya suka PR , Iyaz dan Suffi saya tetap suka dgn Noah jugak Ideal sungguh watak Noah itu dengan saya :)Ok. Lepas habis baca, apa yg saya boleh kata walau tajuk dan idea asal mungkin mcm sama tapi sebenarnya langsung tak [...]

    8. terbaik! novel ni byk watak tapi penulis pandai buat cerita nampak smooth jer kagum dgn bakat penulisya bile dah bce half book sy x puas hati sape pilihan nur ni x bley nak agak noah or imtiyaz PR tu sy x kenan jgk tp bile muncul remy ishak celup dh confuse jauh disudut hati nak sgt si noah sweet caringloving.lly noah ohh best nye ending tersenyum2 bile dah abis ending tu

    9. Alhamdulillah.lesai sudah membaca buku nietahniah untuk novelis awsomecerita yg lain dari yg lain.h seornag penyelesai masalah tapi sudahnya terperangkap dgn cinta u guys sila baca buku nie.ngat best rugi kalau korang tak bacaSelamat membaca"Membaca dgn Hati Menilai dgn Akal."

    10. Novel yang super cute sebab watak Nur Adrieana yang sengal dan Noah yang mereng Hanya kerana bosan dan ingin berdikari Nur Adrieana mengiklankan perkhidmatan diri untuk disewa Maka berlakulah macam-macam peristiwa hingga Nur Adrieana dikejar 3 jejaka Noah pula ingin melarikan diri dari gf, menyewa Nur Adrieana untuk dijadikan isteri Kacau bilau jadinya Siapa agaknya pilihan Nur Adrieana??#isteriuntukdisewa #syamnuriezmil #karyaseni #cinta #unik #bookstagram #booklover #bookworm #bookreview #hobi [...]

    11. ~IUDS…jalan cerita ni pun, santaiCuma ketebalan novel buat Nisa lelah sikit nak tahu siapa jodoh Nur Adreiana…bermula dengan membantu memutuskan hubungan abangnya, Adnan dengan girlfriend2nya…Nur memulakan business perkhimatan untuk menyewa dirinya sendirinya di blog peribadinya. Klien pertamanya, Noah Ryzal Rahman yang menyewa Nur sebagai isterinya selama 2 minggu dengan harga 10ribu untuk membolehkan Noah mengahwini kekasihnya, Rhin…Noah akhirnya mengakui dia mula jatuh cinta pada Nur [...]

    12. weeee. antara buku yang amat dinanti2kan hehehe mmg besh bangat la hahaha comey dan all tyme peberet!!! suke garapan watak Nur ngan org sekelilingnya dalam nie semua Bahagia la kesimpulannyer xde sapa2 yg merana hehehe dan sememangnya org cakap kalu dah jodoh mmg x kemana la yer hehe

    13. Karya syamnuriezmil x pernah gagal buat aku tersenyum Syabas Ada Gaya dia yg tersendiri. Sempoi dan memang bestlimauasam/201

    14. fuh! lastly finished! awesome!!! puas hati! nasib Nur dgn Noah! congrats to Syamnuriezmil! Your novel very the best of best! I 'tabik spring' to you!

    15. Novel ni mengisahkan Nur yang mempunyai kelulusan dalam bidang Architecture tapi sudah puas mencari kerja, tak dapat lagi. Dan Nur tekad tak nak kerja di syarikat milik ayahnya sebab nak berdikari. Akhirnya Nur buka perniagaan menawarkan servis bagi sesiapa yang nak putus cinta atau pulihkan cinta.Noah ialah lelaki pertama yang menyewa Nur untuk berlakon sebagai isteri sebab tak nak kahwin dengan gadis pilihan keluarga.Raiyan pula ialah bos tempat kerja Nur (ya, Nur dapat kerja di syarikat tu) y [...]

    16. Dah habis baca. Best sangat sangat. Tak sangka I'd be hooked even from page one. Masuk page 10 dah nekad nak habiskan malam ni juga. Leading characters Nur & Noah memang truly awesome. Kisah cinta mereka bersahaja, so sweet and super exciting, walaupun tak berapa betul caranya. Watak lain juga sangat kena dan terletak sangat chantekk. Kreatif tak hengat penulis ni. Saya yang tak berapa gemorr berlucu bagai ni pun, entah macam mana boleh jatuh suka bergolek-golek dgn si Minah Merah Jambu. "Am [...]

    17. Cerita novel ini ala2 cerita novel Suamiku encik Perfect 10! tapi versi perempuan. Overall mmg best , kalu dapat si Noah tu memang bahagia dunia akhirat haha *gelak gatal* but still bab berlakon suami isteri itu , ada hadnya. la walau tak duduk sebilik, tapi bab pegang2 ala suami isteri tu saya tak berapa berkenan sikit. la saya yang agak kolot ni , kurang suka kalu bab2 ni tak berapa nak jaga. watak lelakinya ramai - 4 orang sampai saya tertanya Nur ni hebat sangat ka , samapikan 4 orang tergil [...]

    18. Sebenarnya dah lama nampak buku ni dekat rak. Tapi tak terasa nak beli sebab tebalnya alahai Kalau ikutkan, taklah tebal mana, tapi aku memang jenis suka baca novel yang tebal 500++ je. Haha.Ceritanya santai. Aku gagah baca sampai muka surat ke 600 kalau tak silap. Lepas tu aku skip-skip je sebab tak larat plus dah sampai masa untuk pulang novel.Ini novel kedua penulis aku baca. Yang first, PA untuk dia.Aku memang respect cara penulis olah setiap watak. Tak ada satu pun yang tertinggal. Terbaik! [...]

    19. Suka dengan penulis ini. Hasilnya selalu menghiburkan. Nur Adreiana, seorang gadis manja dan sangat suka pada warna pink, menawarkan khidmat untuk menyelesaikan masalah hubungan. Tiba-tiba Nur dilamar oleh empat lelaki idaman. Pening kepalanya. Noah Ryzal mahu dia menyamar sebagai isteri supaya dia dapat berkahwin dengan Rhianna. Tetapi semua ahli keluarga pula suka pada Nur dan tidak suka dengan Rhianna. Dia juga sudah jatuh hati pada Nur. Putera Raiyan mahu Nur menjadi temanitanya. Nur dirasak [...]

    20. Hihihihihihi ^^, THE END. Alahaiii comel cerita Isteri Untuk Disewa ni. Hahaha *JOYFUL*paling seronok, watak perempuan dalam buku ni ~ peminat Remy Ishak. Hahaha. Just like me! Lulz. Cerita tak meleret langsung walaupun pada realitinya buku ni agak2 nak tebal untuk cerita macam ni. Gaya bahasa penulisan pun santai aje. Tenang nak baca. Bole gelak sungguhsungguh pulak tu. Paling tak tahan tu ~ dialog2 slang Utara dan Indonesia tu ~ believe me, saya baca dialog Isabella tu kuat2. Macam sinetron In [...]

    21. sanggup x tdo mlm nk hbs kan novel ni dah satu hari ni asyik skip jer tetingat kat nouh rizal n bur fuhhhhcerita yg best dan mengujakanntai dan x membosankan terhibur nga telatah nur n noah bagai melihat mrk di kaca tv ade ckt ralat penceritaan flashback bt sye pening kjp kdg sye rs x perlu pun x pa sebab dah di beritau sblm ni tb2 flashback plk maybe writter nk terangkan lbh jelas lg tu yg jd igt kt drama tv yg selalu adr flashback. utk naskhah iud i ttp bg 5 bintang coz crt nye menhiburkank sg [...]

    22. Syamnuriezmil selalu je buat Ayu baca novel ni sambil sengih2 ketawa tak hengat. haihh ceria sgt. lagi2 di kelilingi dgn family yaaaannggg super duperrr best.! Tok wann (gelak) pilihan tok wan tu tersangatlah tepat pilih "dotdot" ehh heheh Best kan ada Tok wan macam ni. :)Overall Ayu suka novel ni. Enjoy. byk nilai kasih sayang n macam biasa lah penulis berjaya mengimbangi kesemua watak. Thumbs up baby! Then, y i give u 4 stars only?sbb kalau penulis sambung lagi part alam perkahwinan Adreiana n [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *